Geocompozite Biodegradabile

Geotextilul biodegradabil B2B BIOFELT este compus din fibre 100% biodegradabile, pe bază de lână naturală, cu sau fără o reţea de iută, utilizată pentru creşterea rezistenţei mecanice. Seminţele, necesare înierbării, vor fi recomandate în funcţie de aplicaţii şi de zona climatică unde se va aplica.

 

Aplicaţii

 

Geotextilul  BIOFELT este fabricat de B2B  CONSPROD  şi a fost utilizat cu succes în aplicaţii ca:

  • Protecţia şi apărarea taluzurilor, prin fixarea vegetaţiei pe acestea, în vederea evitării erodării şi solifluxiunii taluzurilor (alunecarea lentă a solului pe pantele mici, ca urmare a îmbibării cu apă a depozitelor superficiale), prin acţiunea precipitaţiilor şi a vântului;
  • Reconstrucţia ecologică a terenurilor degradate şi a terenurilor poluate, cu steril provenit de la termocentrale sau procesări miniere;
  • Redarea în circuitul agricol a terenurilor contaminate, poluate cu petrol, apă sărată, metale grele, etc.

Avantaje

 

Geotextilul biodegradabil Biofelt împiedică contactul dintre picăturile de ploaie şi pământul afânat de pe taluzuri care, în caz contrar, ar fi fost antrenat în lungul pantelor, din cauza şiroirilor. În prima perioada de vegetaţie a plantelor, geotextilul constituie suportul mecanic de ancorare a rădăcinilor, astfel, pe suprafaţa geotextilului se fixează şi dezvoltă inclusiv plante din flora spontană. După dezvoltarea stratului vegetal, geotextilul păstrează umiditatea solului (chiar şi la temperaturi ridicate) şi, prin degradarea sa naturală, eliberează în sol îngraşăminte din clasa NPK, atât de necesare plantelor pentru a se dezvolta.

Geotextilul poate fixa cenuşile din haldele de steril, formate pe lângă termocentrale, sau sterilul fin, rezultat din procesarea minereurilor. Prin descompunere, în timp, geotextilul contribuie la îmbunătăţirea solului cu substanţe nutritive, reintegrându-l în circuitul natural.

Contactati-ne pentru o oferta personalizata

 

Adresa:
B-dul Ferdinand I nr. 83
sector 2, Bucuresti

Tel: 031/425 67 47
Fax: 031/425 67 45
Email: office@b2bconsulting.ro